‘Met kanker schelden? Werkstraf afdeling Oncologie!’

2

'Met kanker schelden? Werkstraf afdeling Oncologie!'

Foto ter illustratie. / ANP

Politieagent Piet Kats uit Rotterdam kan maandag op een hoop steunbetuigingen rekenen. Hij is het gescheld met ‘kanker’ helemaal zat en vindt dat er een passende straf zou moeten worden gegeven aan mensen die met het woord schelden. Op zijnblog ‘Verhalen van een politieagent’ deelt Kats zijn frustratie.

 

Kats is gescheld en getier als hij in functie is inmiddels wel gewend en noemt het zelfs ‘aan de orde van de dag’. „Maar het woord ‘kanker’, met alle aanvullingen erbij, vind ik vreselijk”, zegt hij op zijn blog.

WILDPLASSER

De agent vertelt over een situatie waarbij hij tijdens zijn werk een boete uitdeelt aan een jongere die aan het wildplassen is. Een vriend van de wildplasser scheldt de agenten vanaf een afstand luidkeels uit. „De woorden die hij gebruikt zijn ver beneden peil en zijn duidelijk hoorbaar gericht tegen ons. Het woord ‘kanker’ wordt veelvuldig gebruikt en natuurlijk doet hij dit buiten bereik van ons. Zo’n held is het wel”, aldus Kats.

Kats en zijn collega willen het er niet bij laten zitten. Op zijn blog omschrijft de agent op speelse wijze hoe hij de scheldende jongen samen met zijn collega uiteindelijk te pakken krijgt. Terwijl de jongen op de vlucht slaat, struikelt hij in alle haast over een paaltje, waardoor hij met geschaafde knieën, armen en gezicht achter in de politieauto wordt meegenomen naar het bureau, waar hij wordt nagekeken door een politiearts.

OUDERS

De jongen is minderjarig, daardoor moeten de ouders van de met ‘kanker’ scheldende knaap hem op komen halen op het bureau. „Nadat het proces-verbaal van belediging klaar is, wordt de jongen in vrijheid gesteld. In de hal van het politiebureau ontmoet ik de ouders. In plaats van een boze blik naar hun zoon, krijg ik een boze blik. Wat hebben wij gedaan met hun zoon?”

Kats is ontstelt en probeert de situatie aan de ouders van de scheldende tiener uit te leggen, maar hij krijgt er geen goed gesprek uit. „Ik wens ze een prettige dag, veel succes en loop weg. Sommigen valt geen eer aan te behalen”, aldus Kats.

WERKSTRAF OP AFDELING ONCOLOGIE

„Soms wens ik de beledigers toe om eens te ervaren wat die vreselijke ziekte teweegbrengt, door een werkstraf op de afdeling Oncologie van een ziekenhuis”, stelt hij op zijn blog. En aan het feit dat zijn tweet over de blogpost al tientalen keren gedeeld is, blijkt dat veel mensen het volledig met hem eens zijn.