Vrouwen samen in bed succesvoller: lesbiennes hebben meer orgasme

Lesbische vrouwen komen vaker klaar dan heteroseksuele vrouwen. Dat komt door de manier waarop hun partners hen stimuleren, blijkt uit onderzoek van het AMC.

De verklaringen daarvoor zijn divers, zegt Mark Spiering van de UvA, die meewerkte aan het onderzoek. “Lesbische vrouwen weten beter wat hun partner fijn vindt tijdens de seks, omdat ze uit hetzelfde lichaamsperspectief denken en beleven.”

Niet heel opwindend

“Maar het zou ook kunnen dat vrouwen onderling beter kunnen bespreken wat ze fijn vinden. Daarnaast is heteroseksuele seks, waarbij de man penetreert, voor vrouwen vaak niet de meest opwindende vorm van seks”, zegt Spiering.

Voor het onderzoek vulden ongeveer 300 vrouwen, waarvan de helft lesbisch, een online vragenlijst in. Daarin vertelden ze hoe vaak ze meestal klaarkomen en hoe lang de seks duurt.

Gedeelde verantwoordelijkheid’

Spiering: “En ook daar vonden we gelijk een verklaring. Bij lesbische vrouwen duurt de seks langer, gemiddeld 55 minuten versus 35 minuten bij heteroseksuele vrouwen. Als seks langer duurt, kom je misschien ook makkelijker tot een orgasme.”

Toch denkt Spiering niet dat het de verantwoordelijkheid van de man is om vrouwen vaker tot een orgasme te brengen. “Vrouwen moeten beter communiceren, hoe moeten mannen anders weten hoe de seks voor de vrouw is? Het is echt een gedeelde verantwoordelijkheid”, zegt hij.

Meer op rtlnieuws.nl: