Ze riep per ongeluk de naam van haar ex-man tijdens de seks. Wat volgde, was pure horror

Een man die zijn vriendin vermoordde en gruwelijk misbruikte nadat ze de naam van haar ex-man had geroepen tijdens de seks, is levenslang opgesloten zonder uitstel.

De feiten speelden zich af in september 2015, toen Fidel Lopez (26) ruzie kreeg met zijn vriendin Maria Nameth (31) en besloot haar te vermoorden in hun appartement in Sunrise, in het Amerikaanse Miami. Daarna trok hij haar ingewanden uit haar lichaam en misbruikte hij haar nog seksueel.

Vervolgens belde Lopez de hulpdiensten en meldde hij dat zijn vriendin moeite had met ademen. Toen de politie arriveerde, troffen ze het levenloze en verminkte lichaam van Nameth aan op de badkamervloer – met Lopez huilend naast haar.

Lopez vertelde de politie dat ze seks hadden gehad, maar dat zijn vriendin zich plots ziek voelde, naar de badkamer was gevlucht en daar had overgegeven en was flauwgevallen. Een verhaal dat door de politie snel werd doorprikt, gezien de vele plassen bloed in de slaapkamer en bloedvlekken in een kast. Lopez gaf uiteindelijk toe dat de twee seks hadden gehad in de kast, maar dat zij de naam van haar ex-man had geroepen. Door dat voorval was er een hevige ruzie ontstaan.

De harteloze moordenaar kreeg van de rechter een levenslange gevangenisstraf zonder uitstel. In de rechtbank pleitte hij dan toch schuldig aan moord en seksuele mishandeling, allicht om een doodstraf te vermijden. De aanklagers hadden daarmee gedreigd als hij zou blijven ontkennen dat hij Nameth had vermoord. Vlak voordat hij donderdag naar de gevangenis werd geleid, bood hij nog zijn excuses aan bij de familie van Nemeth.