ADO wordt moedeloos van valse beloftes Wang

wang

Hui Wang sprak onlangs de belofte uit dat hij ADO Den Haag niet in Categorie 1 van de licentiecommissie van de KNVB zou laten terechtkomen. De Chinese eigenaar kwam ook die woorden niet na.

Afgelopen vrijdag kreeg ADO het bericht dat het onder curatele komt te staan van de KNVB. Daarin is wel een vangnetbepaling opgenomen, waardoor de club alsnog in Categorie 2 wordt geplaatst, indien het beloofde geld toch binnenkomt.

De Hagenaars moeten vóór 1 april aan negen spelers laten weten wat hun toekomst is. Martin Hansen, Thomas Kristensen, Robert Zwinkels, Tim Coremans, Giovanni Korte en Tyronne Ebuehi hebben een eenzijdige optie tot verlenging. Het contract van Timothy Derijck wordt bij het spelen van 25 competitieduels automatisch verlengd. Vito Wormgoor en Gianni Zuiverloon zijn eveneens na dit seizoen transfervrij en hebben geen optie tot verlenging.

Zolang het beloofde geld niet binnen is, kan ADO niet tot handelen overgaan en dreigt een uittocht. ‘Het is vervelend voor de spelers, aangezien de groep juist duidelijkheid verdient’, zegt trainer Henk Fraser (foto) tegen Voetbal International. ‘In een roerig seizoen zorgen wij juist voor een stabiele, rustgevende factor.’

Met zeven punten uit de laatste drie duels kent de ploeg een goede serie. ‘De onduidelijkheid brengt nu weer een extra druk met zich mee’, zegt Fraser. ‘Dat is jammer. Tegelijkertijd beseft iedereen dat in Den Haag niemand iets te verwijten valt. Hopelijk komt er snel meer duidelijkheid, want dit is een cruciale periode richting de toekomst.’