Fellaini: Ik ben geen gemene speler geen haar op me hoofd wie zo denkt

media_l_1657157

Manchester United-middenvelder Marouane Fellaini heeft nogal wat kritiek gekregen over zijn harde spel in de twee duels in de Europa League met Liverpool. De Belgisch international zwaaide nogal opzichtig met zijn ellebogen richting tegenstanders, eenmaal leverde hem dat een gele kaart op.

Nadat oud-voetballer en tv-personality Gary Lineker zich al kritisch (‘Nooit een speler gezien die zijn ellebogen zo vaak gebruikt’) had uitgelaten over Fellaini, deed voormalig scheidsrechter Howard Webb ook een duit in het zakje. ,,Er is een verschil tussen je mannetje staan en je als een gangster gedragen op het veld”, liet Webb, arbiter in de WK-finale tussen Spanje en Nederland in 2010, weten. 

Fellaini was niet blij met die betiteling. ,,Ik wil niemand een elleboogstoot geven, ik verdedig gewoon mezelf. Ik ben wel een fysieke speler en wil mijn duels winnen. Dat hoort nu eenmaal bij het Engelse voetbal. Maar een gemene speler? Nee, dat ben ik niet”, zei hij bij de BBC. ,,In Engeland zijn er veel fysieke duels en dus moet je gewoon agressiviteit tonen als je de wedstrijd wilt winnen. Maar ik heb geen kwade bedoelingen.”