Max Verstappen kwaad op eigen team

4

Max Verstappen kende tijdens de eerst Grand Prix van het nieuwe seizoen een droomstart, maar de Nederlandse coureur van Toro Rosso liep uiteindelijk met stoom uit zijn oren de baan af. Hij eindigde op de tiende plek, een positie die hem een puntje opleverde.

„Dat puntje maakt me geen zak uit”, zei een woedende Verstappen na afloop tegenover Ziggo Sport. Een mislukte pitstop was de grootste bron van frustratie. Terwijl hij vanaf zijn vijfde startpositie na de eerste bocht al opklom naar de vierde plaats, hoorde hij later via de radio dat zijn teamgenoot Calos Sainz ineens de pitstraat in reed.

 

Het gevolg was een enorme chaos bij het team, dat de pitstop van de 18-jarige Limburger volledig verprutste. Verstappen stond al klaar, toen de banden nog tevoorschijn getoverd moesten worden. Dat kostte hem een seconde of vijf.

GEEN LIEVE DINGEN

„I told you”, klonk het uit de mond van Verstappen op de teamradio. Hij had als eerste de pitstraat in willen gaan in plaats van Sainz. Bij Toro Rosso zal nog lang worden nagepraat over de GP in Melbourne. Direct na de race uitte Verstappen zijn ongenoegen tegenover het team. „Ik heb geen lieve dingen gezegd”, hield hij zich verder op de vlakte.

De Grand Prix van Melbourne werd gewonnen door Nico Rosberg. Zijn Mercedes-collega Lewis Hamilton werd twee en Sebastian Vettel van Ferrari completeerde het podium.