Medespelers SV Nootdorp in shock’

voet

Eersteklasser SV Nootdorp heeft selectiespelers Firat Koç en Aimen Said geroyeerd als lid van de voetbalvereniging. In navolging van de ongeregeldheden na het duel tussen Nootdorp en Argon van afgelopen zaterdag (3-3) noteerde scheidsrechter Cantineau deze twee spelers aan Nootdorpse zijde als aanstichters van de opstootjes die na het het duel plaatsvonden.

Said en Koç waren beide al eerder geschorst. Toch waren ze bij de wedstrijd Nootdorp-Argon van afgelopen zaterdag aanwezig.  Na het laatste fluitsignaal betrad de geschorste Aimen Said het veld. Hierop gaf Argon-speler Syrano Morrison hem een klap. Daarop volgde een klopjacht op de buitenspeler van Argon, die volgens de leidsman een klap van Said ontving. 

Said ontkent dit: ,,Onzin, dat is niet waar. Ik zou het toegeven als ik het gedaan had. Ik maak één keer in mijn leven ruzie en dan gebeurt dit. Het is voor mij nu moeilijk een nieuwe club te vinden.”

Schriftelijke verklaring
Waarnemend voorzitter John Smits in een schriftelijke verklaring: ,,De heer Koç heeft eind februari een laatste waarschuwing gekregen van het bestuur. Dit na een aantal incidenten waar hij als eerste elftalspeler gedrag heeft vertoond waar beheersing en geduld mogen worden verwacht.” En over Said: ,,Het betreden van het speelveld en amok maken na afloop van een wedstrijd getuigt niet van gedrag wat mag worden verwacht van een speler van het eerste elftal. De heer Said heeft als geschorste speler niets te zoeken op het speelveld na afloop van een wedstrijd.”

Begrijpelijke keuze
Koç: ,,Ik begrijp wel dat ze mij wegsturen. De reputatie van Nootdorp is belangrijk, zeker na het incident vorig jaar bij Forum Sport. Als ze mij niet hadden weggestuurd was ik deze week zelf gestopt. Ik leef voor voetbal en mag nu niet meer met mijn vrienden voetballen. Ik ga nu als toeschouwer mijn team aanmoedigen.”

,,Maar ik heb niemand geslagen. Iedere wedstrijd word ik uitgescholden, omdat ik een baard heb. Ik word altijd racistisch bejegend, maar ik reageer daar nooit op.” Coach John Karelse bevestigde dit eerder al.

Koç: ,,Ik wilde een teamgenoot beschermen en duwde daarom iemand weg. Ik word altijd als stoorzender gezien.” Scheidsrechter Cantineau verklaarde in zijn rapport dat Koç spelers probeerde te provoceren, terwijl medespelers hem probeerden tegen te houden.

Said, die ook dacht aan een vertrek: ,,Nootdorp is een club van normen en waarden. Ik heb respect voor deze beslissing. Anders zou Nootdorp misschien wel uit de competitie worden gehaald. Mijn medespelers waren in shock.