Mysterieuze tekenaar van kabouters slaat weer toe

ka

Aan de muur van café De Don in De Meern is een nieuwe kabouter opgedoken. Net als de eerste, op de sloophuizen in Ondiep, bevat de schildering een verwijzing naar de KNVB-bekerfinale tegen Feyenoord. De tekening betekent een nieuwe slag in een graffiti-strijd tussen aanhangers van Feyenoord en Utrecht.

© Angeliek de Jong.

In de nieuwe tekening staan er drie bekers rechts van de kabouter, die verwijzen naar de drie bekeroverwinningen. Wanneer FC Utrecht de cup op zondag 24 april wint, komt er een vierde beker aan de linkerkant bij, heeft de maker beloofd tegen het AD. 

De tekening betekent een nieuwe zet in een graffiti-strijd die woedt tussen aanhangers van Feyenoord en Utrecht. Het begon met de eerste in Ondiep, waarop te zien is hoe de kabouter hard wegloopt met de beker onder z’n arm.

Brand
Fans van Feyenoord sloegen terug met afbeelding van hun Ollie-mascotte, waarop te zien is hoe de Rotterdamse olifant er met de beker vandoor stuift, terwijl de Utrechtse Dom in brand staat. 

Net als na het maken van de eerste schildering in Ondiep, wil de Utrechtse kunstenaar ook nu onbekend blijven. ,,Toen hij hier kwam, is er een groot zeil aan de zijkant geplaatst,” zegt eigenaar van De Don, Dennis van der Horst. ,,Dat was om zijn identiteit onbekend te houden. Ik ken hem verder niet en ik vind het ook wel mooi dat hij voor de buitenwereld onbekend blijft.”