Politie boos op supermarkten wegens dronken fans

Hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg is boos op een aantal supermarkten in het centrum van de stad, omdat zij niet hun verantwoordelijkheid hebben genomen om dronken Engelse fans te voorkomen.

Die hadden grote hoeveelheden bier ingeslagen voor Engelse voetbalsupporters die op de oefeninterland Nederland – Engeland waren afgekomen.

“Supermarkten hadden speciaal extra blikjes ingekocht om mee te nemen. Eerst heel veel verdienen, en dan zijn ze stomdronken en dan hebben we een probleem,” aldus een geïrriteerde Aalbersberg op de zender AT5.

Hij vindt dat ook supermarkten hun maatschappelijke verantwoordelijkheid moeten nemen, evenals de horeca, en pleit voor maatregelen. Wat ook niet hielp was dat de wedstrijd op een vrijdag werd gespeeld, waardoor veel Engelsen er met het weekeinde een meerdaagse trip van maakten. Op die manier had de politie “drie dagen lang met 5000 stomdronken” mensen te kampen.

Meteen naar huis
De commissaris pleit voor een combinatieregeling waarbij de fans met een kaartje altijd direct na de wedstrijd terug naar huis worden vervoerd. “Drie dagen je vol laten gooien en de stad verbouwen,” dat gaat te ver, volgens de politiechef, die zei dat het probleem vooral steeds met Engelse supporters speelt