Agenten bewust in gezicht gehoest door ‘coronapatiënten’ in Zeeland en West-Brabant

Meerdere agenten die werkzaam zijn in de regio Zeeland en West-Brabant zijn de afgelopen 24 uur bewust in hun gezicht gehoest door verdachten die zeggen dat ze corona hebben.  Dat laat politiechef Hanneke Ekelmans van deze politie-eenheid weten op twitter.

Ekelmans zegt woedend te zijn, omdat haar collega’s nu in spanning zitten of ze het virus hebben opgelopen. ,,Getest worden de verdachten niet, dat begrijp ik, maar de collega’s zitten nu met de onzekerheid. Boos, om precies te zijn woest ben ik.”

Het ‘coronahoesten’ lijkt in opkomst. Gisteren kreeg een 23-jarige man die expres twee agenten in het gezicht hoestte en riep dat hij ze met corona wilde besmetten, een celstraf van tien weken aan zijn broek, waarvan twee weken voorwaardelijk. Hij werd onder meer veroordeeld voor bedreiging zware mishandeling.

De man moet ook 350 euro schadevergoeding aan beide agenten betalen en krijgt een rij-ontzegging van tien maanden. Het wordt de man in deze tijd zwaar aangerekend dat hij met corona dreigde en dat hij maar blééf doorgaan met hoesten, ook toen hij naar het bureau werd gebracht. Hem werd ook zwaar aangerekend dat hij in deze bizarre tijd juist hulpverleners bedreigde.

De rechter ging met tien weken veel verder dan het Openbaar Ministerie, dat vijf weken (twee voorwaardelijk) had geëist. En dat terwijl de officier van justitie al had gezegd dat ‘de rechtspraak zijn tanden moet laten zien’.