Captain No Surrender en zoon horen vandaag of ze langer vast blijven zitten

chrome
26-11-2017 , 12:25:11
Chrome Legacy Window
(3223) Zoon van Henk Kuipers zit vast – YouTube – Google Chrome

Voorman Henk Kuipers (53) van motorclub No Surrender moet zich vandaag melden bij de rechtbank in Leeuwarden. De raadkamer moet een beslissing nemen over zijn voorarrest. Door een speling van het lot staat zijn zoon vandaag eveneens in de Friese hoofdstad voor het hekje. De zittingen worden wel afzonderlijk van elkaar behandeld.

 

Kuipers werd op 12 december geleden door een arrestatieteam opgepakt. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van afpersing van ondernemers en diefstal met geweld. Ook zou hij ex-leden van No Surrender hebben mishandeld, bestolen en afgeperst. Het OM gaat de rechter vragen om hem nog in elk geval negentig dagen vast te houden.

Gijzeling

De 18-jarige zoon van Kuipers zou zich bezig hebben gehouden met openlijk geweld en gijzeling. Twee slachtoffers verklaarden meerdere keren tegen hun zin te zijn meegenomen en mishandeld. De vermeende strafbare feiten van Kuipers junior hebben volgens het OM niets te maken met motorclub No Surrender, maar speelden zich af in het drugsmilieu. Volgens advocaat Roy van der Wal ontkent de zoon betrokkenheid bij de strafbare feiten. Het OM wil ook de zoon langer vast kunnen houden.De zittingen vandaag zijn niet openbaar.

De arrestaties in de familie hadden een behoorlijke impact. Vader Henk Kuipers zou op 22 december trouwen. Het huwelijksfeest werd in eerste instantie afgeblazen omdat zijn zoon werd opgepakt. Later werd ook de vader zelf in de boeien geslagen.

Henk Kuipers is de opvolger van Klaas Otto, die is gestopt als leider van motorclub No Surrender. Recent kwam de motorclub ook al negatief in het nieuws toen de politie aangaf dat er mogelijk vanuit No Surrender een ‘aanzienlijk geldbedrag’ op het hoofd van misdaadverslaggever John van den Heuvel (54) zou zijn gezet. Ook kwam naar buiten dat de publieke omroep PowNed Kuipers  zou betalen voor zijn medewerking aan de serie Captain Henk.