Cees Noordermeer schrijft open brief

Open Brief, Rijswijk 30-11-2017

Geachte,
Nederlandse Zorgautoriteit,

Het is vandaag 30 november 2017 en ik realiseer me nu pas echt, dat ik morgen 1 december 2017 voor de laatste keer mijn medicatie uit coulance krijg, van mijn zorgverzekering Zorg en Zekerheid. Vanaf 1 januari 2018 moet ik zelf voor mijn pijnbestrijding gaan zorgen, of aan de chemische opiaten natuurlijk..!!!!

Dit kan en mag allemaal in Nederland, en dat mag heel simpel, omdat de Nederlandse zorgautoriteit heeft beslist dat cannabis niet meer vergoed word als medicatie, dus de patiënten moeten nu zelf voor de extra kosten gaan op draaien, willen ze hun leventje nog een beetje op een normale en christelijke kunnen LIJDEN.

Wat dit voor mij in gaat houden is het volgende, ik kan kiezen ik koop, via de recepten van de specialist bij de apotheek mijn medicatie, kosten gemiddeld €550, pm. bovenop de kosten van de zorgverzekeringspremie.

Alleen is de vraag waar gaan ik dat van betalen, want ik kan onmogelijk nog meer kosten opbrengen om maar een beetje een normaal leven te kunnen leven, zonder maanden achtereen op bed te liggen met de medicatie die men voor mijn dan wel een geschikte vervanger vind.

De medicijnen lijst die ik de afgelopen 3 jaar heb af kunnen bouwen met de cannabis is het volgende geweest,

1. Insuline 380 eenheden per dag

2. Metformine 800 mg 4x per dag

3. Amitripteline 8 stuks per dag

4. Lyrica 600mg per dag

5. Oxycointan 600mg per dag

6 .Ibifrofen 800mg per dag

7. Methadon 600mg per dag

8. Fentanyl pleister 50 microgram/uur

9. Maagzuur remmers 6 per dag

10. En niet te vergeten ik had 3 ruggenmergstimulatoren in mijn buik zitten met elektroden die in de rugwervels met een weggewerkte antennen in mijn schouderbladen anno implantatie datum 1978. Waarvan er in december 2014 twee systemen verwijderd moesten worden, dit in verband met het in de weg zitten van de stekkers en kabels is mijn lichaam omdat ik inmiddels ook 85 kilo was afgevallen.

Bovenstaande medicatie heb ik weten af te bouwen door de cannabis, cannabis of weed, dat middel waar ik als opvoedende vader fel tegen was, omdat het zo schadelijk zou zijn voor de gezondheid van de jeugd. Wat is de realiteit dat anders, waar ik de afgelopen 40 jaar mee belazerd ben door de negatieve ontwikkelingen op het weed beleid in Nederland.

Er is ooit een verstandige minister van justitie geweest van Agt van het CDA, die het via de achterdeur toeliet, natuurlijk met de bedoeling het snel te legaliseren, en kijk nu eens om je heen. Het lijkt wel of patiënten ineens niet meer bestaan, zorgverzekeraars kijken stuk voor stuk weg, de Nederlandse zorgautoriteit heeft gesproken en zo is het klaar uit, zoek het maar uit. De zorgverzekering doet het af met een dikke brief waarin men gelukkig de regulieren medicatie ter beschikking stelt aan de patiënt, dus we moeten niet klagen, want de zorg is er tenslotte voor iedereen……..!!!!!!

Vanaf januari 2018 zou ik moeten gaan inbinden, dat weet ik nu al omdat ik niet in het bezit ben van die dingen waar de Bobo’s van de Nederlandse Zorgautoriteit genoeg van hebben namelijk GELD, dat heb ik niet dus voor mij en vele andere gedupeerde geregistreerde medische cannabisgebruikers gaat het doek wel heel snel vallen.

Want het kan en mag toch niet zo zijn, dat bovenstaande medicijnenlijst binnenkort weer een deel van mijn leven MOET gaan worden, omdat men zich niet verdiept in de medicinale werking van cannabis…

Burgemeesters kunnen patiënten zelfs helpen door ze de gelegenheid te geven om zelf hun medicinale cannabis te kweken, dat kan simpel eenvoudig en gewoon zonder stankoverlast. Het gaat om een paar plantjes per jaar, ik heb het hier niet over illegale praktijken, waar die helikopter steeds voor uitvliegt. Nee het gaat hier om patiënten, die nu zo klem zijn gezet, dat een beetje hulp vanuit de gemeente zeer welkom zou wezen.

Bij de sociale dienst van mijn gemeente Rijswijk, hoef ik zo wie zo niet aan te kloppen, want daar krijg je eenvoudig te horen dat de zorgverzekeraar de voorliggende instantie is, en verder zoek je het maar uit.
Je mag €100, aanvragen per jaar als je teveel ziekenkosten hebt, maar koop ik daar mijn pijn mee weg dagelijks???

Ik ben afgeschreven voor de Nederlandse Zorgautoriteit per 1-1-2018, en ook meteen bij deze regering en natuurlijk bij alle verdere instanties, uitgekotst voel ik me onderhand in deze maatschappij.

Ongelooflijk dat men zo HUMAAN om kan gaan met mensen die nog iets van hun leven hadden willen maken..

Cees Noordermeer
Rijswijk Zh