Duo No Surrender opgepakt met link naar moord Esther Paul

De politie heeft maandag twee leden van de motorclub No Surrender aangehouden in Amsterdam in verband met een overval eind 2016 in Almere. Een bejaarde bewoonster raakte daarbij gewond.

 

De politie denkt dat deze overval verband houdt met de moord op de 43-jarige  Esther Paul uit Almere, zo meldde de politie dinsdag. Zij werd eind april gevonden in het Veluwemeer bij Dronten.

Overal in Almere

De politie vermoedt dat haar dood te maken heeft met een conflict, dat mogelijk te maken heeft met de overval in Almere. De politie wil daarover verder geen informatie geven.

De twee aangehouden mannen zijn 32 en 40 jaar. Na hun arrestatie heeft de politie twee woningen in Amsterdam en twee in Almere doorzocht en verschillende spullen in beslag genomen.

Bekende wietcrimineel

De vrouw uit Almere zat volgens het Algemeen Dagblad in het criminele milieu. Ze had tot augustus 2016 een relatie met een bekende wietcrimineel, die momenteel vastzit. Zelf was Paul ook verdachte in twee grote henneponderzoeken. In januari vorig jaar werd ze veroordeeld tot vijf maanden cel voor witwassen van crimineel geld uit wietkwekerijen in onder meer Almere.

Volgens de politie zat Esther Paul vlak voor haar dood ondergedoken op camping Rivièra Beach in Biddinghuizen. Of ze daar ook om het leven is gebracht, is niet bekend.