gerard joling heeft niks met blowen ja een blowjob

Gerard Joling is woest! Op een satirische website stond te lezen dat de politie een inval had gedaan bij Gerard en daarbij een kleine wietplantage had ontmanteld. Geer is not amused en doet aangifte.ik heb niks met blowen ja een blowjob

Behalve dat, zou Gerard ook een paar uurtjes in de cel hebben doorgebracht. Lariekoek, zegt de 57-zanger in de Telegraaf. “Dit kun je toch niet zomaar over iemand de wereld in helpen? Ik heb met drugs helemaal nooit wat te maken willen hebben”, zegt een boze Gerard Joling.

Aangifte

Gerard zat op een verjaardagsfeestje. De feestvreugde sloeg om toen hij van diverse vrienden berichten kreeg met de vraag of hij nog vastzat. “Mijn telefoon blééf maar gaan”, zegt Geer. “Nou, dan is de lol gauw over. Aan de andere kant was ik ook wel blij, want nu kon ik het verhaal tenminste meteen ontkennen en zeggen dat ik in Bergen zat en niet in een cel op het politiebureau van Aalsmeer. Maar toch wordt zo’n bericht meteen gedeeld en voor je het weet gaat het een eigen leven leiden. En daar heb ik dus geen zin in.”

Geer vertrekt van het feest en rijdt meteen naar de politie. “Daar heb ik de situatie uitgelegd en advies gevraagd wat ik kon doen. Zij stonden er ook versteld van, hoe dit zomaar geplaatst kan worden. Gelukkig kon ik direct aangifte doen. Normaal duurt dit even, maar ze vonden het daar toch ook een serieuze zaak. Vanuit Aalsmeer heeft de politie direct een speciale dienst in Groningen ingeschakeld, die nu verder uitzoekt wie hier verantwoordelijk voor zijn. Ik ken de mensen niet die achter deze site zitten. En zij mij ook niet, denk ik…”

Goede naam

Het bericht is inmiddels van de site, maar de aangifte van Geer blijft staan. “Ik kan dit niet zomaar over mijn kant laten gaan”, zegt Gerard. “In al die jaren dat ik bezig ben, heb ik een goede naam opgebouwd. En het moet niet kunnen dat iemand die, op basis van helemaal níks, mij in verband brengt met zaken waarvoor je opgepakt kunt worden.” De advocaat van Gerard zit erbovenop.

Via zijn advocaat laat hij de zaak verder doorgaan. “Ik weet nog niet wie het zijn, maar dat ga ik nog horen. En vervolgens zullen ze, via mijn advocaat, nog van mij gaan horen. Die is alvast aan het uitzoeken welke stappen ik kan nemen. Dit krijgt zeker nog een staartje.