Grote actie tegen drugsrunners: 80.000 euro en kilo cocaïne gevonden, Tilburger opgepakt

ROTTERDAM/TILBURG – Bij een grote actie tegen drugsrunners in Rotterdam zijn afgelopen weekend zes verdachten opgepakt, onder wie een man uit Tilburg. Dat laat de politie dinsdag weten. Agenten vonden tijdens een doorzoeking in een huis in Rotterdam een kilo cocaïne en een geldbedrag van bijna 80.000 euro.

 

De politie hield van vrijdagavond tot zaterdagnacht op verschillende locaties in Rotterdam een actie om drugsrunners op te sporen. Doorgaans fungeren drugsrunners als een tussenpersoon bij de verkoop van illegale drugs aan gebruikers.

Drugsdeal

Tijdens de actie zagen de agenten drie mannen bij een auto met Franse kentekenplaten staan. Het ging om een verdachte situatie. Even later zagen de dienders een vermoedelijke drugsdeal, waarna de eerste drie verdachten zijn opgepakt.

Verder onderzoek leidde vervolgens naar een gebouw aan de Gerrit van de Lindestraat in Rotterdam. Daar vonden de agenten een geldbedrag van bijna 80.000 euro en een kilo cocaïne. Hier is een vierde verdachte opgepakt.

Geld en goederen afpakken

De drugsrunnersactie ging door en leverde op de Allard Piersonstraat en de Kruiskade nog twee andere arrestaties op. Volgens de politie is het geld in beslag genomen en zijn de drugs vernietigd. ,,Door geld, luxe goederen en status(symbolen) af te pakken, laten politie en OM zien dat misdaad niet loont”, aldus de politie.

De zes mannen tussen de 22 en 34 jaar uit Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam en Tilburg zitten vast voor verder onderzoek