Man (67) uit Eindhoven moet 4 ton ophoesten aan crimineel geld

20DEN BOSCH – Een Eindhovenaar hoorde het OM in hoger beroep opnieuw 4 ton opeisen als crimineel verdiend geld. Hij zou er 3 kilo cocaïne mee hebben gekocht De zaak stamt al uit 2010.

Bij een inval op het kampje aan de Eindhovense Fakkellaan werd in een wagen hennep gevonden. Even verderop, op gemeentegrond, hing 3 kilo cocaïne in de bomen.

De rechtbank en het hof veroordeelden de man uiteindelijk voor 4,5 jaar cel voor drugsbezit, voor het OM aanleiding om vier ton te vorderen. Dat jaar had hij legaal 3000 euro verdiend, maar hij moet de drugs hebben gefinancierd en dat moet dus met crimineel geld zijn geweest.

Volgens advocaat Bert de Rooij was dat niet zo. De man erkende nu dat hij de cocaïne zou verkopen, maar hij had de partij op de pof gekregen en zou afrekenen na verkoop. Volgens de advocaat gebeurt dat vaker zo in die wereld en is 3 kilo een bescheiden partij. “De maaginhoud van hooguit 2, 3 bolletjesslikkers”. En, zei De Rooij: En verder: de cliënt is 67 jaar. Doodziek. Vijf jaar terug wist hij niet meer bij elkaar te schrapen dan 3000 eurootjes. Hoe moet deze man op zijn leeftijd met zijn ziekte 4 ton ophoesten? “Dat is zijn zaak”, vond advocaat-generaal G. Sta.