Nieuwe plofkraken treffen Albert Heijn

plof

HULST – De Albert Heijn aan het Stationsstraat in Hulst is afgelopen nacht het slachtoffer geworden van een plofkraak. Ook in Berkel-Enschot sloegen criminelen toe.

Nieuwe plofkraken treffen Albert Heijn
Een eerdere ramkraak op de AH in Heeze. Foto: Bert Jansen

Beide plofkraken vonden binnen een uur van elkaar plaats. In Hulst braken criminelen door een deur om de winkel van ondernemer Ivo Mattheeuws binnen te komen en bliezen daar de mobiele geldautomaat op. Het is nog niet bekend of de daders ook geld buit hebben gemaakt bij de plofkraak. Door de kraak en de ontploffing is volgens de omroep een ravage ontstaan in de Albert Heijn-vestiging.

 

Rook in de winkel

In Berkel-Enschot stond rook in de winkel aan het Heuneind en moest de brandweer er uit voorzorg aan te pas komen. Na een kort onderzoek konden de brandweerlieden terug naar bed. De politie heeft de omgeving afgezet en doet onder meer sporenonderzoek.

Anderhalve ramkraak per maand

Een inventarisatie van Distrifood van enkele weken geleden wees uit dat Albert Heijn dit jaar maandelijks met gemiddeld anderhalve ramkraak te maken krijgt. Daarbij werden vooral vestigingen in Gelderland en omliggende gebieden getroffen. Recent voerde Albert Heijn al een crisisoverleg met de politie en met de leverancier van de geldautomaten ING over de ramkraken.

Recente plofkraken in andere regio’s

De laatste drie plofkraken bij Albert Heijn vonden echter buiten de regio plaats van de eerdere golf. Eerder deze week werd de Albert Heijn van een franchiser in Waalwijk al getroffen en nu dus Albert Heijn in Hulst en het AH-filiaal in Berkel-Enschot.

 

Aandacht CBL voor plofkraak

De plofkraken hebben ook de volle aandacht van het Centraal Bureau voor de Levensmiddelenhandel. Het CBL is in overleg met politie en de banken met als resultaat dat deze beter worden beveiligd. ‘Hoe en wat ze doen kan ik niet toelichten. Alleen dat de aanpassingen gericht zijn op verder voorkomen van buit voor de criminelen’, zei Jules van Well hier eerder over.