Politievrijwilliger gebruikte harddrugs en had nepwapens in huis

 Hij kocht harddrugs voor eigen gebruik, vervalste legitimatiebewijzen van de politie, had imitatiewapens in huis liggen én speelde politie-informatie door aan derden. De korpsleiding van de politie in Oost-Nederland heeft een vrijwillig agent daarom ontslagen dEman werd medio november vorig jaar gearresteerd op verdenking van schenden van het ambtsgeheim en is destijds buiten functie gesteld. Uit het onderzoek naar de politievrijwilliger kwamen vervolgens verschillende strafbare feiten naar voren.

Zeer ernstig plichtverzuim
Volgens de politie heeft hij de vertrouwelijke informatie die aan hem was toevertrouwd, eenmaal doorverkocht. Zeer ernstig plichtsverzuim, concludeert de korpsleiding, die hem deze week ontsloeg.

Behalve dat de man is ontslagen als politievrijwilliger, moet hij binnenkort ook voor de rechter komen voor het schenden van het ambtsgeheim, het voorhanden hebben van twee valse politielegitimatiebewijzen en verboden wapenbezit.

Oost-Nederland
De politie maakt niet bekend waar de vrijwilliger vandaan komt. De eenheid Oost-Nederland omvat de provincies Gelderland en Overijssel. Het hoofdkantoor staat in Apeldoorn.