Voorwaardelijke straf Volkert van der Graaf zit er bijna op! en hij leeft nog

De moordenaar van Pim Fortuyn heeft zijn hele voorwaardelijke straf van 18 jaar en het mediaverbod er bijna opzitten.

Maandag 6 mei 2002, de dag dat politicus Pim Fortuyn werd vermoord.

Volkert van der Graaf is een Nederlandse milieuactivist en de bekendste moordenaar van Nederland. Die bewuste maandag schoot hij 5 maal op Pim, in het hoofd, de hals en de hartstreek. Volkert had niet alleen Pim vermoord maar ook de democratie een extreem grote klap toegebracht.

Arrestatie Volkert

Van der Graaf verklaarde dat hij Fortuyn als een gevaar voor de samenleving zag, met name voor kwetsbare groepen zoals moslims, asielzoekers en mensen met een uitkering. Volgens het OM zag Volkert geen andere mogelijkheid om dat gevaar te stoppen dan door Fortuyn om het leven te brengen.

Volkert werd in 2003 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar. In 2014 had hij twee derde van zijn straf uitgezeten en kwam hij voorwaardelijk vrij. Er werden wel strenge voorwaarden opgelegd rond de voorwaardelijke vrijlating. Een enkelband, gebiedsverboden, contactverbod met nabestaanden en de chauffeur van Fortuyn en verplichte behandeling door een psychiater. Tevens kreeg van der Graaf een mediaverbod.

Echter wist hij zich succesvol van een aantal voorwaarden te ontdoen. Dit ging via meerdere kortgedingen. Na zijn vrijlating kreeg hij een woning in Apeldoorn maar echter is hij vaak te vinden in de woning in Harderwijk waar zijn vrouw en dochter wonen.

Op 6 mei 2020 zit zijn hele voorwaardelijke straf, inclusief het mediaverbod erop en is hij een vrij man…Waar gaat het heen in ons land….

Bron: https://www.facebook.com/PFortuynfanpagina/ Wikipedia