Werkneemster energiebedrijf Zwolle besmet, is echtgenote van coronapatiënt Coevorden

Een werkneemster van het energiebedrijf Engie uit Zwolle is vandaag positief getest op het coronavirus. Zij blijkt de echtgenote te zijn van de coronapatiënt uit Coevorden. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt. Collega’s van de vrouw werden vandaag uit voorzorg naar huis gestuurd.

Aan het einde van de middag werd duidelijk dat ook de tweede test bij de vrouw positief is uitgevallen. Volgens Engie-woordvoerder Michael Verheul voelde de vrouw zich donderdag al niet lekker en is zij daarop naar huis gegaan. Zij werkt op een afdeling van twintig medewerkers. Die kregen zondagavond al te horen dat zij uit voorzorg niet naar hun werk moesten komen.

,,Zij doen hun werkzaamheden nu vanuit huis. De aard van de werkzaamheden staat dat ook gemakkelijk toe”, aldus Verheul.

Of de vrouw op het moment dat zij naar huis ging al besmettelijk was, is niet duidelijk. Engie en de GGD zouden volgens de woordvoerder nog vanavond afspraken maken welke maatregelen volgen om een verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen.

De vrouw en man in Dalen zijn ‘in thuisisolatie’. De GGD breidt het contactonderzoek verder uit naar haar contacten, meldt de gemeente Coevorden.