Aanhouding na aantreffen illegaal gokpand met blowende jongeren

In een bedrijfspand aan de Koningstraat in Den Haag is gisteren een illegaal gokpand opgerold. Daarbij zijn een grote hoeveelheid contant geld, softdrugs en diverse apparaten in beslag genomen. De 34-jarige eigenaar van het pand is aangehouden.

 

Het gokpand kwam bij de politie in het vizier dankzij meerdere meldingen vanuit de wijk. Agenten troffen er behalve een groepje blowende jongeren, ruim 5.000 euro cash, 18 gram softdrugs en diverse apparaten aan.

Het aangetroffen geld stond niet in een boekhouding. ,,Als een eigenaar niet kan verklaren waar het geld vandaan komt, nemen we aan dat het crimineel bezit is en afkomstig van illegaal gokken”, legt een expert van de politie uit.

Ook met het bezit van softdrugs werd een overtreding begaan: dit was meer dan de toegestane hoeveelheid die iemand mag hebben voor eigen gebruik. Daarbij is het volgens de expert zorgelijk dat in het pand veel jongeren aanwezig waren die stonden te blowen.

Illegaal gokken

De politie vermoedt dat de aangetroffen apparatuur gebruikt werd voor illegaal gokken. De vondst van zogenoemde gokbonnen versterkt dit vermoeden.

De eigenaar van het pand is aangehouden, maar werd na verhoor weer heengezonden. Het onderzoekt loopt nog. De gemeente moet bepalen of er maatregelen genomen worden in deze zaak.