Beschoten coffeeshop De Jungle in Oss zeker tot volgende week gesloten

OSS – De deuren van coffeeshop De Jungle  in Oss blijven zeker tot volgende week gesloten. Dan voert burgemeester Wobine Buijs overleg met de politie en wordt de situatie opnieuw beoordeeld.

 

De burgemeester sloot de coffeeshop aan de Kromstraat precies een week geleden voor onbepaalde tijd. Het besluit volgde op een beschieting van de zaak in de nacht van 15 maart. Met een automatisch wapen werden toen zeker twintig kogels op de gesloten rolluiken van de shop afgevuurd. Van de daders ontbreekt ieder spoor. De politie is druk met het onderzoek en wil niets kwijt over de voortgang. 

Tot wanneer de sluiting aanhoudt, is lastig te zeggen. Volgens een woordvoerder van de gemeente liggen ‘letterlijk alle opties’ op tafel zolang het politie-onderzoek duurt. Dus ook een definitieve sluiting.

Illegale handel

Politici van onder meer VDG, SP, CDA en GroenLinks hopen echter dat De Jungle snel weer open kan. De coffeeshop heeft namelijk een goede reputatie en is het enige legale verkooppunt van softdrugs in de gemeente. Gevreesd wordt dat de illegale handel in drugs zal toenemen als de sluiting te lang aanhoudt.

Voorlopig is er nog geen toename in de straathandel geconstateerd door de gemeente. Een woordvoerder zegt dat Oss dezer dagen extra alert is op eventuele signalen van drugshandel.