Bestelbus met 10 kilo hennep bij garage Oosterhout: ‘Bedrijf terecht half jaar dicht’

DEN HAAG/OOSTERHOUT – Een bestelauto met tien kilo hennep op een afgesloten parkeerterrein van een garage in Oosterhout is voldoende reden om het bedrijf een half jaar op slot te doen, zo blijkt uit een definitieve uitspraak van de Raad van State.

 

Die vindt dat de burgemeester de garage in 2015 terecht een sluitingsbevel van zes maanden heeft opgelegd. Hoewel de eigenaar van de garage aan de Everdenbergweg Oosterhout bij hoog en laag beweerde niets van de inhoud van het vreemde busje te weten, pleit dat hem niet vrij, zo stelt de Raad.

Droognetten

Want niet alleen aan het busje, dat niet op naam van de garage-eigenaar stond, kleefde een luchtje. In het garagepand zelf vond de politie tijdens de inval een gebruikershoeveelheid hennep, zwarte latex handschoenen en een sealapparaat, waarmee zakken hennep luchtdicht afgesloten kunnen worden. Verder trof de politie in de werkplaats en opslagruimte droognetten en assimilatielampen aan.

Weegschaal

Dat in combinatie met de vondst van 10,1 kilogram hennep, een weegschaal en ook een aantal droognetten, sealbags en latex handschoenen, zijn meer dan genoeg aanwijzingen dat het garagebedrijf op zijn minst op de hoogte had kunnen zijn van de illegale hennepdistributieactiviteiten.

Het betoog van de eigenaar van de garage dat het busje niet van hem was en dat hij niets wist van de opgeslagen spullen, komt de Raad niet erg geloofwaardig voor.