Blunder van justitie: verdachte wietteler uit Hellevoet niet uitgenodigd voor dagvaarding

Het lukt justitie maar niet om alle verdachten van een grote wietplantage uit Hellevoetsluis voor de rechter te krijgen. Justitie heeft geblunderd met een dagvaarding.

De 66-jarige verdachte Serviër, in 2013 aanwezig in de kwekerij met 1408 hennepplanten in een bedrijfspand aan de Einsteinweg, had voor de politierechter moeten komen. Het Openbaar Ministerie heeft echter verzuimd de ‘uitnodiging’ voor de zitting naar zijn woonadres in voormalig Joegoslavië te sturen. Daardoor kon de behandeling van de zaak niet doorgaan.

Opmerkelijk is dat in 2014 de strafzaak tegen de vermeende eigenaar van de plantage om dezelfde reden niet door kon gaan. De officier van justitie trok het boetekleed aan. ,,Heel jammer dat het nu weer verkeerd is gegaan”, reageerde deze. ,,We zullen hem een nieuwe uitnodiging sturen en hopelijk nu ook zoals voorgeschreven naar zijn laatst opgegeven woonadres.”

De illegale softdrugsteelt kwam destijds aan het licht dankzij een melding bij Meld Misdaad Anoniem. In de loods waren drie personen. Een is vrijgesproken bij gebrek aan bewijs, de tweede is veroordeeld tot een celstraf van 2 maanden.