Boodschappentas leidt agenten naar hennep in Enschede

ENSCHEDE – Oplettende agenten hebben vrijdag aan de Thomas de Keyserstraat in Enschede een groot aantal henneptoppen aangetroffen. Ze kwamen de spullen op het spoor, nadat een busje dat geparkeerd stond op de stoep van de Gerard ter Borchstraat met de Thomas de Keyserstraat opviel.

De agenten zagen rond 17.30 uur dat een onbekende man een aantal grote boodschaptassen uit het busje pakte. Ze keken vervolgens in het busje en zagen meer van dat soort tassen liggen. Na de man te hebben achtervolgt, bleek hij  inmiddels de tassen van zich  te hebben afgegooid, in de bosjes en in de richting van de Asselijnstraat te zijn gelopen. De  24-jarige man uit Hengelo werd daar staande gehouden.

Spullen in woning
De woning aan de Thomas de Keyserstraat, waar de 24-jarige man naar binnen wilde, bleek helemaal dicht te zitten met onder andere gesloten gordijnen. Omdat het vermoeden bestond dat er mogelijk strafbare feiten in de woning zouden plaatsvinden heeft een slotenmaker het slot eruit geboord.

In de woning zijn een afzuigsysteem, lampen, koolstoffilters, trafo’s en ongeveer 40 vuilniszakken vol met hennepafval aangetroffen. Ook stonden er ongeveer 460 kweekbakken opgestapeld. In de badkamer stond een groot waterbassin met een dompelpomp. In een andere ruimte troffen de agenten droognetten vol met henneptoppen aan. Verder stonden in de woning allerlei middelen om een hennepkwekerij te onderhouden.

Bewoner nog gezocht
De 24-jarige man is aangehouden vanwege hennepteelt. Hij is overgebracht naar het politie arrestantencentrum in Borne. De woning is op verzoek van politie en justitie ontruimd. De politie wil nog graag met de bewoner van de woning spreken. De auto van de bewoner, die voor de woning stond, is in beslag genomen en afgesleept.