Broers uit Borger verkopen wiet aan kinderen: werk- en celstraf

wiet

BORGER – Twee broers van 27 en 30 jaar uit Borger kregen vandaag een werk- en celstraf opgelegd voor de verkoop van wiet aan minderjarigen.

De jongste broer verscheen niet op de zitting. Hij werd gezien als hoofdschuldige en kreeg drie maanden gevangenisstraf. Zijn die jaar oudere en wel aanwezige broer moet een taakstraf van 140 uur opknappen. Hun winst van 4.200 euro krijgt het stel niet terug.

Jongeren
Van december 2014 tot en met juli 2015 verkocht het duo vanuit hun woning in Borger onder meer aan jongeren. In zeven maanden tijd verkochten zij bijna anderhalf kilo wiet. Dit feit rekende de rechtbank het duo extra zwaar aan.

Ritjes
De 30-jarige verdachte zwakte zijn eigen rol aanvankelijk af. Hij zou slechts een enkele maal voor zijn broer een paar ritjes te hebben gemaakt. Maar tegenover de politie verklaarde hij echter dat hij ook ‘verkoopdiensten’ draaide.

Aangezien de oudste broer hulp heeft gezocht bij verslavingszorg, actief naar werk zoekt en zijn huis verloor na aanhouding, besloot de rechter in zijn zaak milder te oordelen.