Burgemeester Rampbouts sloot coffeeshop uit angst voor ripdeal

Rom

DEN HAAG/DEN BOSCH – De Bossche burgemeester Rombouts sloot op 4 juli 2014 coffeeshop Pistache aan het Emmaplein per direct uit angst voor een ripdeal uit de onderwereld.

Niet Logisch
Pistache vindt het verhaal van de burgemeester niet logisch omdat de 7.612 gram softdrugs meteen in beslag werden genomen. De burgemeester stelde dat in 2008 in de coffeeshop ook al 2,7 kilogram softdrugs werd aangetroffen. Toen werd het bedrijf voor 3 maanden gesloten. De Bossche coffeeshop moet niet de naam krijgen dat er grote partijen softdrugs verstopt liggen, vindt de burgemeester. Dat is slecht voor de veiligheid in de buurt.

Hypocriet
Directeur M. de Jong van Pistache, onderdeel van de Tilburgse Grass Company, hekelde opnieuw het in zijn ogen hypocriete gedoogbeleid. Zijn raadsman vroeg de Raad van State een duidelijk signaal af te geven naar Justitie dat het softdrugsgedoogbeleid van tafel moet. Het enkele keren per dag aanvullen van de handelsvoorraad zorgt voor veel meer onveiligheid op straat, zegt de raadsman. Tot dusver is de Raad van State van oordeel dat het gedoogbeleid op het bord thuishoort van de wetgever.

Uitspraak over circa 6 weken.