Cafébaas Hoensbroek: ‘Dit is geen Satudarah-clubhuis

sat

Café Het Volkshuis in Hoensbroek is volgens uitbater Hans Poelmans ‘geen clubhuis van motorclub Satudarah’.

De cafébaas is ongelukkig met een mobiele camerapaal die de gemeente voor de deur heeft geplaatst.

Onrust in de wijk
Pal voor Het Volkshuis in de Dennestraat – vroeger bekend als De Keet – werd drie weken geleden een mobiele camerapaal geplaatst. Cafébaas Hans Poelmans: “Een dag later kreeg ik een brief waarin de gemeente Heerlen stelde dat onrust in de wijk de aanleiding was voor die paal. Nou, onrust was er wel, maar niet hier. Verderop in de buurt is laatst een auto uitgebrand en een raam ingegooid. Dat staat los van onze zaak. Klanten van mij die met de auto komen voelen zich nu bekeken door die paal.”

Geweldsincident
Voor de zaak zou een geweldsincident hebben plaatsgevonden waarbij een lid van motorclub Satudarah was betrokken, meldde De Telegraaf. Daarbij zou een Belg zijn mishandeld, enige tijd zijn vastgehouden en van z’n auto beroofd. De politie kan of wil hier niets over zeggen. Poelmans: “Als dat al is gebeurd, dan niet bij mij in de zaak.Wij hebben er ook niks van meegekregen. De politie is wel met zeven wagens en twee motoren langs geweest om de recorder van mijn eigen camera’s mee te nemen; ik heb er één binnen en vijf buiten hangen.”

Voor de gezelligheid
Poelmans spreekt tegen dat zijn zaak fungeert als clubhuis van Satudarah, maar ontkent niet dat leden wekelijks op dinsdag en in mindere mate op vrijdag present zijn. De ene keer gaat het om 30 à 35 leden, waarbij ook leden uit bijvoorbeeld Zeeland aanwezig zouden zijn. Een andere keer om hooguit vijf. Poelmans: “Let wel: ze komen doorgaans niet op de motor, maar met z’n vieren in de auto – compleet met een ‘Bob’. Buiten zie je geen motorhesjes, binnen wel. Ze komen hier al sinds de zomer voor de gezelligheid. Nooit gedonder gehad. Dit is een verenigingslokaal. Hier gelden mijn regels en allemaal houden ze zich eraan – van duivenvereniging tot ouderensoos.”