Cannabis kweken was familiezaak: 5 leden van gezin gearresteerd

9

Cannabis kweken was familiezaak: 5 leden van gezin gearresteerd

 

KORTENBERG / NOSSEGEM – Het gerecht heeft een vader en een moeder, hun twee zonen en de vriendin van de oudste zoon opgepakt nadat in Nossegem en Kortenberg cannabisplantages werden ontdekt. Speurders kwamen de ‘familiezaak’ op het spoor nadat ze in januari tussen afval van een wietplantage een kassaticket hadden gevonden.

In januari vond de politie van Zaventem afval van een cannabisplantage. Tussen het achtergelaten afval zat ook een kassaticket waarop het bankkaartnummer van de klant stond. Zo kwamen de speurders uiteindelijk bij het gezin terecht. Na een observatie werd donderdag een inval gedaan in een villa aan de Boomgaardstraat in Nossegem. Daar woont een twintiger met zijn vriendin. Op zolder werd een cannabisplantage ontdekt. Dezelfde dag werd nog een tweede plantage opgerold in het naburige Kortenberg, waar ouders en de broer van de andere cannabiskweker wonen. In totaal werden een 700-tal planten gevonden.

Volgens Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde zijn de vijf verdachten gearresteerd. Enkel de vader en de oudste zoon verschijnen vandaag voor de onderzoeksrechter. Het parket heeft hun aanhouding gevraagd. De drie andere leden van het gezin worden vrijgelaten en zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden.