Derek Butt leert u koken met cannabis

 

Er is al veel en vaak geschreven over de helende effecten van substanties als cannabisolie en kokosolie. Blijkbaar is het ook mogelijk deze twee oliën te mixen.

Het probleem met pure cannabisolie is dat het nogal stroperig is, wat de dosering lastig maakt. Ook is het dermate sterk dat sommige mensen moeite kunnen hebben het in de benodigde hoeveelheden binnen te krijgen en daarna ook te houden. Daarom wordt cannabisolie in de praktijk vaak verdund met een andere olie; olijfolie is daarbij de favoriet.

Koken met cannabis

Kokosolie begint voor dit doel echter aan populariteit te winnen, vooral omdat de resultaten beter zouden zijn. Daarom maakte Chef Derek Butt, een holistische kok die op zijn eigen Youtube-kanaal laat zien hoe je kunt koken met cannabis, een filmpje waarin wordt getoond hoe deze combinatie van olien kan worden gemaakt.

Cannabis

Cannabis bestaat uit de gedroogde bloemen van de vrouwelijke plant van Cannabis sativa L (hennepplant). Andere namen voor cannabis zijn marihuana of wiet.  Cannabis bevat verschillende werkzame bestanddelen, zoals dronabinol (THC) en cannabidiol (CBD).

Cannabis

Cannabis

Dronabinol is meestal het hoofdbestanddeel, maar ook de andere inhoudsstoffen -zoals CBD- kunnen een bijdrage leveren aan de werkzaamheid. De samenstelling bepaalt de werking en de bijwerkingen van de cannabis. De cannabis die via de apotheek wordt verstrekt, is van farmaceutische kwaliteit en voldoet aan de hoogste eisen. Deze cannabis is alleen bedoeld voor gebruik als medicijn. Daarom spreken we over medicinale cannabis.