echtpaar kweekt cannabis in voormalige bakkerij

broodjecannabisimages-150x150

SINT-JORIS-WEERT – De politie heeft een voormalige bakkerij in de Molenstraat in Sint-Joris-Weert verzegeld nadat er een wietplantage was ontdekt. Volgens goed ingelichte bronnen staan de telers, een echtpaar, geseind.

De eerste inval door de politie in het pand dateert al van 25 maart, maar het nieuws raakte gisteren pas bekend omdat er opnieuw beweging was in en rond het pand.

“Er zijn hier mensen van de federale politie geweest”, zegt een buurman. Wellicht is er opnieuw gezocht naar sporen van de huurders die het hazenpad kozen toen de politie tien dagen geleden binnenviel in het pand.

Volgens een buurvrouw was er, nadat de bakkerij in augustus vorig jaar was gestopt, een echtpaar met drie kinderen ingetrokken.

“Maar we zagen ze eigenlijk nooit”, zegt ze. “Beweging was er niet en we waren zelf verrast toen we vernamen dat er weer huurders in de bakkerij zaten. Over hoeveel wietplanten het gaat, weet ik niet. De politie heeft alles meegenomen en daarna het huis verzegeld.”

Elektriciteit afgetapt

Bij het parket is gisteren geen informatie gegeven over de hele zaak. Een buurman wist wel te vertellen dat de politie nog steeds op zoek is naar het jonge echtpaar dat een wietplantage in de werkplaats van de bakkerij had opgezet. Dat het stel geseind staat, wordt ondertussen ook bevestigd in gerechtelijke kringen. Hoe het gerecht de telers op het spoor is gekomen, is niet duidelijk.

“Ondertussen is ook alle elektriciteit afgekoppeld omdat die werd afgetapt van het openbare net”, zegt de buurman. “We kunnen het eigenlijk nog niet geloven. Er zijn drugs geteeld vlak onder onze neus en op een zucht van het plaatselijke politiekantoor. Ongelooflijk.”