Enorme wietkwekerij verstopt achter luik in Maassluis’ pand

11

De inbrekers die afgelopen weekend na een achtervolging in Vlaardingen werden gepakt, waren waarschijnlijk uit op een grote, geheime wietkwekerij. Die zat verborgen achter een luik in een pand op een bedrijfsterrein in Maassluis. Een controleteam ontdekte gisteren twee grote ruimtes vol met wietplanten en stekjes.

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

 

© AD

Het was al de derde keer dat inbrekers probeerden binnen te komen in het pand aan de Zwarte Zee in Maassluis. Twee Rotterdammers van 19 en 28 jaar werden uiteindelijk, na een wilde achtervolging, in een Vlaardingse tuin door de politiehond gegrepen. Omdat de politie graag wilde weten waarom de inbrekers geïnteresseerd waren in het Maassluisse bedrijfspand, kamde zij de plaats delict gisteren uit. Dat bracht de vermoedelijke reden aan het licht: de aanwezigheid van hennep. 

Vinden
De kwekerij was overigens niet eenvoudig te vinden. Zo werd met behulp van een hoogwerker op het dak gezocht naar eventuele ventilatiekanalen. Ook werd het pand grondig doorzocht. In eerste instantie leverde dat speurwerk niets op. Leden van het team Handhaving & Toezicht van de gemeente Maassluis hadden ook na het vertrek van de politie nog steeds een ‘onderbuikgevoel’ en zetten de zoektocht voort. ,,Zij hebben zo ongeveer elke kruimel omgedraaid en vonden onder een stapel pallets een verborgen luik”, vertelt een politiewoordvoerster. 

Dat luik leidde naar twee ondergrondse ruimtes van in totaal ongeveer 20 bij 8 meter groot en 4 meter diep. De vertrekken stonden vol hennep. Het exacte aantal planten wordt vandaag bekendgemaakt. Het pand aan de Zwarte Zee is eigendom van ondernemer Rijk in ’t Veld. Hij verhuurde het aan een bedrijf dat goederen opkoopt van failliete ondernemingen en die vervolgens doorverkoopt. In ’t Veld zegt niets te weten van de hennepkwekerij. ,,Ik stond perplex.”