Er zijn plannen voor een nieuwe coffeeshop!

We zijn in Bergen op Zoom alweer een hele tijd coffeeshop-loos, maar nu hebben twee Bergenaren het plan opgevat, om een ‘420-shop’ te openen in Bergen op Zoom, meldt BN DeStem. Of ze daarvoor een vergunning krijgen is echter nog maar de vraag.

420 is een Amerikaanse uitdrukking die verwijst naar het nuttigen van cannabis en de cannabiscultuur. ,,De shop straalt in alles uit dat het een coffeeshop is. Er is zelfs hasj en wiet verkrijgbaar, maar dan zonder de verboden werkzame stof THC”, zegt Marcel die alleen met voornaam in de krant wil.

Hamburgers en waterpijpen

Er zullen vloeitjes in allerlei soorten en maten, waterpijpen en aanstekers te koop zijn. Maar ook magnetronpizza’s en -hamburgers en Ben en Jerry’s-ijs, die op verzoek zelfs thuis worden bezorgd.  Of het gaat om een pand in Bergen, of een webshop, kan deze Marcel nog niet zeggen. “We geven mensen voorlichting over het gebruik. En wijzen ze de weg. Vergelijk het met hoe het in de jaren 60/70 ging. Dan verwezen ze in de winkel naar de man met jas aan. Die voorzag je dan van cannabis.”

Nulbeleid

Woordvoerder Erwin Stander zegt dat de gemeente niet op de hoogte is van het initiatief. ,,We wachten de vergunningsaanvraag af. Maar wat ons betreft past dit niet in het geldende nulbeleid. We achten de kans dan ook klein dat we hiervoor een vergunning afgeven