Goed nieuws voor Haagse Wietkwekers: nu ook afval op zondag wegbrengen

Haagse wietkwekers kunnen in hun handjes knijpen. Dit jaar start de gemeente met een proef met zondagopenstelling van de afvalbrengstations.

 

Volgens de gemeente moet de proef met zondagopenstelling van de afvalbrengstations in het eerste kwartaal van dit jaar van start gaan. D66-raadslid Anne Toeters, die de gemeente ertoe aanzette met de proef te beginnen, is dolblij. ,,Veel mensen klussen in het weekend en ook bij bouwmarkten zijn zaterdag en zondag de topdagen. Je wilt klusafval natuurlijk zo snel mogelijk kwijt”, vindt ze. ,,Het past niet meer bij onze maatschappij om op zondag dicht te zijn. Zeker niet als dat juist het moment is dat inwoners de afvalbrengstations nodig hebben.”

Het raadslid verwacht ook dat afvaldumping minder zal zijn door de zondagopenstelling. ,,Als inwoners hun afval in het weekend niet kwijt kunnen, werkt dat dumpingen rondom afvalcontainers in de hand. Dat is natuurlijk ontzettend vervelend voor de buurt. De zondagopenstelling helpt chaos in wijken te voorkomen”, aldus Toeters.