Het bewijs dat je ongezien wiet kunt roken in je Model X

1Tesla vindt het een noodzaak om inzittenden te beschermen tegen het statistisch gezien grotere gevaar van luchtvervuiling. Ze hebben gekeken hoe luchtfilters werken in ziekenhuizen, cleanrooms en de ruimtevaartsector. Op basis daarvan hebben ze een HEPA-filtersysteem ontwikkeld welke de buitenlucht zuivert van stuifmeel, bacteriën en vervuiling voordat de lucht de auto binnenstroomt. Ook wordt de lucht in de auto systematisch gezuiverd, zodat alle restanten van deze deeltjes worden verwijderd. Het eindresultaat is een filtersysteem dat honderd keer zo efficiënt is als standaardfilters in andere auto’s. De bestuurder en de passagiers kunnen rekenen op de best mogelijke luchtkwaliteit in het voertuig, ongeacht wat er buiten gebeurt.De Tesla Model X beschikt over zo’n HEPA interieurfilter, maar hoe werkt dit in de praktijk? YouTuber Salomondrin ging op onderzoek en nodigde twee vrienden uit.

De drie mannen besluiten een joint te roken in de auto met de ramen en deuren gesloten. Al snel begeeft zich er een rookwalm in de auto. Wanneer de joint opgerookt is schakelen de mannen de Bioweapon Defense Mode in. Het resultaat is indrukwekkend.

Alle rook verdwijnt in een mum van tijd als sneeuw voor de zon. Volgens de inzittenden ruikt de auto vanuit het interieur weer als nieuw en kan niemand doorhebben dat er wiet is gerookt in de elektrische auto