Het is Internationale dag van het naakt tuinieren: laat je buren het niet zien!

Het is weer zover: de Internationale dag van het naakt tuinieren. Maar mag dat eigenlijk wel?

De Internationale dag van het naakt tuinieren bestaat al sinds 2005 en wordt iedere eerste zaterdag van mei gevierd. Een Amerikaanse nudistenorganisatie vond dat tuinieren net zo goed naakt gedaan kon worden en dat dit zelfs aan een een positief zelfbeeld kan bijdragen. Volgens de organisatoren zijn mensen vrij snel bereid om naakt te tuinieren. Het enige waarbij de drempel om de kleren uit te trekken lager ligt is naaktzwemmen.
Voordat alle kleren uit gaan is het wel verstandig om te kijken of je niet illegaal bezig bent. Naakt tuinieren is namelijk niet overal toegestaan. In de eigen tuin is het in principe toegestaan, maar dan wel alleen als de buren het niet kunnen zien. Stappen de buren naar de politie, dan kan dit zomaar leiden tot een proces-verbaal voor exhibitionisme.
Wespen en brandnetels
Voor de onbedekte tuinders liggen er ook verschillende gevaren op de loer; zo kan een wesp of brandnetel normaal al vervelend zijn, maar je wilt deze al helemaal niet in aanraking laten komen met bepaalde lichaamsdelen.
Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.