Het is Internationale dag van het naakt tuinieren

naakt

Tegenwoordig wordt bijna overal wel een dag voor in het leven wordt geroepen. Maar de redactie van Metro moet toegeven dat er geen betere dag is waarop de ‘Internationale dag van het naakt tuinieren’ had kunnen vallen dan deze zaterdag. Want met dit weer is het natuurlijk zeer verleidelijk je kleren lekker uit te trekken en als een ware Adam of Eva in je tuin bezig te gaan.

De Internationale dag van het naakt tuinieren valt elk jaar op de eerste zaterdag van mei en werd in 2005 voor het eerst georganiseerd door de Amerikaanse nudistenorganisatie Body Freedom Collaborative. De oorspronkelijke naam van de dag is dan ook ‘World Naked Gardening Day.

NAAKT TUINIEREN

Wat wordt er op deze dag van je verwacht? Op deze dag mag je activiteiten in de tuin uitvoeren zonder kleren aan. Volgens de organisatie van deze dag is naakt tuinieren een gezonde bezigheid, die bovendien kan bijdragen aan een positief zelfbeeld.

 

Heb je nog geen beeld van hoe zoiets eruit ziet? Zie hieronder hoe dat naakt tuinieren er zo ongeveer aan toe gaat en daarna: aan de slag!