Kanker en cannabis, mijn zoektocht naar heling van Monique Posthumus…

canBij uitgever Ankh Hermes verschijnt  binnenkort het opzienbarende verhaal (boek) van ex-darmkankerpatiënt Monique Posthumus. Na een therapie met cannabisolie is zij zo goed als kankervrij. Een kleine twee jaar geleden werd bij haar uitgezaaide darmkanker vastgesteld. Ze kon nog wel chemokuren krijgen maar die zouden, als ze geluk had,  haar leven alleen iets kunnen rekken. Van de eerste chemo werd ze zo ziek dat ze besloot om daar niet mee door te gaan.

1

Na een tip uit haar omgeving over cannabisolie verdiepte ze zich in de mogelijke geneeskrachtige werking ervan bij kanker. Ze waagde het erop en volgde het advies op van een Amerikaanse cannabisexpert om hoog te doseren. De olie bestelde ze bij de Nederlandse stichting Mediwiet. Die olie is ontdaan van THC, de stof die gebruikers een roes bezorgt. Desondanks werd Monique  wel degelijk stoned van de hoge doseringen maar dat nam ze voor lief, zeker toen bleek dat de cannabis werkzaam was. Tijdens één van de volgende consulten bleek de ziekte op zijn retour te zijn en na verloop van tijd was ze zo goed als kankervrij.

Kanker en cannabis, mijn zoektocht naar heling van Monique Posthumus is een dapper, onthullend en inspirerend persoonlijk verslag van Posthumus’ zoektocht naar een andere manier van genezen. Kanker en Cannabis is geen pleidooi voor cannabis of tegen chemo. Posthumus kreeg de diagnose ongeneeslijke darmkanker en kwam snel daarna in aanraking met cannabis als mogelijk alternatief voor chemotherapie.

2

Kanker en cannabis is voor kankerpatiënten, voor naasten van kankerpatiënten, voor workaholics en voor artsen; het bevat naast Posthumus’ persoonlijke ervaringen ook belangrijke informatie over o.a. cannabis(olie), chemo, kanker en de werking van de farmaceutische industrie. Posthumus: ‘Dankzij de cannabisolie en dankzij mijn gemoedstoestand heeft mijn ziekteverloop een wonderlijke wending gekregen. De rode lijn in dit boek is de cannabisplant, die mij zoveel goeds heeft gebracht. Ik heb diep respect voor deze plant gekregen. Cannabis hoort niet thuis in een verdoemhoekje.’