Kogelregen op coffeeshop De Jungle in Oss, politie vermoedt verband met uitgebrande auto in Schaijk

OSS – Zeker twintig kogels zijn in de nacht van donderdag op vrijdag afgevuurd op coffeeshop De Jungle aan de Kromstraat in Oss. Dit vermoedelijk met een automatisch wapen, laat de politie weten. Hoewel aan het pand meerdere huizen grenzen, raakte niemand gewond. Later in de nacht werd in Schaijk een uitgebrande BMW gevonden. De politie gaat ervan uit dat er een verband is tussen beide zaken.

Op het moment dat de schoten werden gehoord, rond halfvier, was de coffeeshop gesloten. De eigenaren zijn geschrokken, maar verder willen ze vrijdagochtend geen reactie geven op wat er is gebeurd.

Er zijn vannacht zeker 20 kogels afgevuurd op de coffeeshop. De eigenaren zijn geschrokken, maar willen verder niet reageren.

Rond halfvier werd de politie gewaarschuwd. In het raam en rolluik zitten meerdere kogelgaten. De politie zette de omgeving af voor onderzoek. In de buurt sprak ze met meerdere getuigen. Iets voor tien uur vrijdagochtend was de politie ter plekke klaar en werden de afzetlinten weer verwijderd.

Op dat moment ging de coffeeshop ook weer open, laat onze verslaggever die ter plekke is weten. Een buurtbewoner reageert niet verbaasd op de kogelregen. “Dat het allemaal niet klopt, dat is zeker.  Ik wist dat zoiets zou gebeuren. Ze wisselen ook iedere keer van eigenaar”, zegt hij. Een ander reageert juist wel verbaasd. “Dit had ik niet zien aankomen”, zegt ze.

Coffeeshop De Jungle in Oss beschoten

De politie bekijkt of er camerabeelden zijn waarop iets te zien is van de beschieting. Ze vraagt daarom aan mensen in de buurt die camera’s hebben hangen om beelden hiervan met de politie te delen.

Uitgebrande BMW
Aan de De Louwstraat in Schaijk werd rond vier uur donderdagnacht een uitgebrande BMW gevonden. De politie gaat uit van een verband tussen de beschieting en de uitgebrande auto.