Man gooit zak met cannabis uit auto

MECHELEN –Houssine E.H. uit Ninove hangt een celstraf van één jaar boven het hoofd voor het bezit en de handel in drugs. Bij een controle had hij in paniek een zak met één kilogram cannabis uit zijn wagen gegooid.

Eind augustus van vorig jaar hield de FOD Financiën in Mechelen een controleactie in het verkeer. De inspecteurs waren op zoek naar automobilisten die nog openstaande boetes hadden staan. Heel snel reed Houssine E.H. voorbij de scanner. Toen de controleurs de man aan de kant wilden zetten, merkten zij hoe hij een plastic zak uit zijn wagen gooide. “Daarin zat meer dan één kilogram cannabis”, zei aanklager Lieselotte Claessens. “In de wagen werd ook een busje pepperspray aangetroffen.”

De advocate van Houssine zei dat haar cliënt uit geldnood had gehandeld. “Hij had nog een openstaande schuld en had een zak cannabis gekocht aan 4.600 euro. Hij kon die zelf verkopen aan 4.900 euro. Dat zou hem dus driehonderd euro winst opleveren. Geld dat hij kon gebruiken om zijn schuld af te bouwen.”

De verdediging drong aan op een werkstraf. “Houssine volgt momenteel een opleiding tot slager en wil met zijn broer zo snel mogelijk een slagerij openen. Met een effectieve celstraf is dan ook niemand gebaat.”

Vonnis op 29 maart.