Man in ziekenhuis opgenomen voor 12 uur durende stijve – omdat hij teveel wiet rookt

Als je een man bent of ken die marijuana rookt, probeer dan niet in paniek te raken over de ondergang van een slopende, door cannabis geïnduceerde er*ctie.

Dit is een zeer specifiek geval waarin artsen geloven dat de er*ctie van een halve dag van een man mogelijk is veroorzaakt door het gebruik van marihuana.

In de afgelopen twee weken moest een 32-jarige man uit Georgië – wiens identiteit genadig niet is vrijgegeven – met spoed naar de meldkamer worden gebracht.

De eerste er*ctie van de heer duurde maar liefst 12 uur en werd beëindigd nadat artsen het probleem met het harde weefsels hadden behandeld met een ‘naaldaspiratie met fenylefrine-injectie die leidde tot een succesvolle detumescentie’.

Niet lang daarna keerde de man echter terug naar het ziekenhuis, volgens de Journal of Cannabis Research.

Hij werd gediagnosticeerd met priapisme, ‘gedefinieerd door een er*ctie die langer dan vier uur aanhoudt en geen verband houdt met seksuele stimulatie’.

LEES OOK!
Zo kom je binnen 24 uur van je verkoudheid af

Het artikel verklaarde:
We presenteren het geval van een gezonde 32-jarige Afro-Amerikaanse man die zich gedurende zes uur presenteert aan de afdeling spoedeisende hulp met een aanhoudende er*ctie die geen verband houdt met s*ksuele activiteit.

Hij gaf toe dat hij de afgelopen zes maanden meerdere nachten per week cannabis had gerookt, ook binnen de periode van twee uur voorafgaand aan elke aflevering van priapisme.

Gedurende deze tijd had de patiënt vier of meer afleveringen van een aanhoudende er*ctie die bijna vier uur duurde en die zichzelf oploste.

De man gaf ook toe aan een geschiedenis van cannabisgebruik in de leeftijd van 16 en 17 jaar, wanneer hij regelmatig langdurige er*cties zou bestrijden – maar in die tijd had hij nooit medische behandeling nodig.

LEES OOK!
Bizar wezen zonder ogen met dolfijnenhoofd en kikkervisstaart spoelt aan op strand.

Dit is het merkwaardige: in zijn twintiger jaren stopte hij met het roken van wiet en leed daarna nooit afleveringen van priapisme.

Dr. Jamin Brahmbhatt is echter voorzichtig met de bevindingen. ‘Alles is hier hypothetisch tot gevalideerd door onderzoek,’ vertelde hij Insider en voegde eraan toe: ‘Marihuana is een vaatverwijderaar, dus het kan leiden tot over-verwijding van de penisvaten.

Marihuana kan vaak worden besmet met andere medicijnen / chemicaliën, dus de additieven kunnen de oorzaak van het probleem zijn. ‘

Om bot te zijn, priapisme is echter niet iets om weg te vagen. ‘De zorg is dat als de er*ctie langer dan vier uur duurt, de penis vitale zuurstof en voedingsstoffen kan verliezen.

Dit kan leiden tot pijn, zwelling, verlies van toekomstige er*cties en verlies van de p*nis, ‘voegde de arts toe.