Nederlanders eten met gemak 47 Wietpaaseitjes

paasei

Wij Nederlanders zijn echte paaseitjesfanaten. Maar liefst 86 procent lust ze graag en eet tijden deze periode gemiddeld 47 chocolade-eitjes. In Overijssel wonen de grootste snoepkonten, daar worden er per persoon 59 eitjes opgepeuzeld. Dit alles blijkt uit het grote paaseitjes onderzoek van Hema.

© ANP.

Mannen eten gemiddeld tijdens de paasperiode 53 paaseieren, terwijl vrouwen het bij 41 eitjes houden. Op provincieniveau zitten de meeste lekkerbekken in Overijssel; met gemiddeld 59 paaseitjes per persoon eten zij de meeste eitjes, gevolgd door Groningen (55) en Friesland (54).

Wanneer de chocolade eitjes eenmaal op tafel staan, eten we gemiddeld 34 eitjes in de periode voor Pasen en nog eens 13 tijdens de Paasdagen.  

Vals spelen
Nederlanders blijken bloedfanatiek wanneer het komt op het jaarlijkse paaseitjes zoeken. Bijna een derde (30 procent) van de Nederlanders doet mee aan dit traditionele spelletje en is dan ook flink competitief: 71 procent geeft aan heel fanatiek te zijn en 42 procent speelt zelfs weleens vals. Mannen blijken hierin iets gemener dan vrouwen: 60 procent van de mannen geeft aan vals te spelen ten opzichte van 27 procent van de vrouwen. 

Pure chocolade 
De smaak verandert blijkbaar naarmate men ouder wordt. Het begint bij melkchocolade, welke onder jongeren de favoriete smaak blijkt. Studenten eten het liefst witte chocolade paaseitjes en de pure chocolade eitjes blijken onder ouderen favoriet. Naast de drie genoemde topfavorieten probeert 64 procent van de Nederlanders ook graag nieuwe smaken uit. Bijvoorbeeld: melk-caramel-zeezout, extra puur en  wit-zwarte bes.