Nederlands gepensioneerd stel in Noorwegen gepakt met 100 kilo cannabis

Een gepensioneerde Nederlandse man (68) en vrouw (71) zijn in Noorwegen opgepakt omdat ze 100 kilo cannabis het land in probeerden te smokkelen. Ze hadden de drugs verstopt in geheime ruimtes van de auto en probeerden met de veerboot naar Noorwegen te gaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt de arrestatie van de Nederlanders.

De douane betrapte ze echter, melden Noorse media. In de kofferbak van de auto lag 55 kilo cannabis verborgen, en onder de vloermatten van de voorste stoelen lagen in aparte ruimtes ook nog 25 en 20 kilo. De waarde van de drugs kan oplopen tot enkele honderdduizenden euro’s.

Drugsdeal

Het stel maakte waarschijnlijk deel uit van een grotere drugsbende, zei de Noorse politie tegen de media. Dat vermoeden ze omdat de Noorse politie nooit eerder zo’n grote hoeveelheid cannabis heeft onderschept. Ook had de douane volgens hen aanwijzingen om de auto te controleren. Wat voor aanwijzingen dat waren, is onbekend.

Wel is duidelijk dat de Nederlanders inmiddels al wat langer in Noorwegen zitten. De drugs werden al op 5 september gevonden, maar het nieuws kwam pas vandaag naar buiten. Ze zouden nog steeds in de gevangenis zitten.