Onbekenden teelden hennep in mijn huis'(Waag het niet om op zolder te komen)

13DEN BOSCH – ”Waag het niet om op zolder te komen”, dat kreeg een destijds 30-jarige Helmonder te horen van een paar mannen aan wie hij de sleutels van zijn huurhuis gaf. De mannen installeerden er een hennepkwekerij die in 2014 door de politie werd opgerold. Woensdag stond hij voor de rechter in Den Bosch.

Hij zegt in 2014 5.000 euro te hebben opgestreken met een oogst van de hennepplantjes. Geen idee om hoeveel planten het ging. Misschien wel om 400 planten, want zo veel stonden er ook op zijn zolder toen de politie daar op 16 oktober 2014 een inval deed. Dat gebeurde nadat dat de woningbouwvereniging een tip kreeg dat er hennep werd geteeld in het huis. De tipgever zou op het idee zijn gebracht omdat een vreemde stroomkabel was te zien aan de buitenkant van het huis.
Tijdens de inval was de Helmonder thuis. Hij sliep op een matras dat hij in de woning had laten liggen. “De relatie met mijn vriendin van toen was niet zo stabiel. Daarom bleef ik het huis huren om af en toe te slapen”, zegt de man die dacht met de hennepteelt iets te doen aan een schuld van ruim 60.000 euro.