Opnieuw gebiedsverbod in een park in Tilburg: ‘Dit is de grootste openbare coffeeshop’

1

TILBURG – Voor de tweede keer in een week tijd stelt de gemeente Tilburg een gebiedsverbod in voor een park. Nu is dit het geval voor het Allurapark, vlakbij de Noordhoekring. Niemand mag het park in tussen tien uur ’s avonds en acht uur ’s ochtends. Midden in het park is een grote zitkuil waar ’s avonds veel jongeren zitten die tot diep in de nacht overlast veroorzaken. ”Dit is de grootste openbare coffeeshop van Tilburg”, zegt één van de bewoners.

Dat er gehangen wordt, is te zien aan het afval dat achter is gebleven: chipszakken, blikjes en veel zakjes waar wiet in heeft gezeten. 

Poep in brievenbus
De bewoners zijn blij met de maatregel van de gemeente. ”Iedereen vindt het fijn dat ze eindelijk rustig kunnen slapen en dat ze niet meer wakker hoeven te worden van brommers, muziek of geschreeuw”, aldus Jose van Rooij, voorzitter van de bewonersvereniging van de flat die aan het park ligt. 

Afbeelding weergeven op TwitterAfbeelding weergeven op TwitterAfbeelding weergeven op TwitterAfbeelding weergeven op Twitter

 

  

Een aantal bewoners spreekt de jongeren aan op hun gedrag. ”Maar dan krijg ik een middelvinger en ik heb regelmatig rommel in de brievenbus zitten zoals hondenpoep”, vertelt een bewoner. 

Doorschuiven probleem
Toch zijn er ook kritische geluiden. Zo zou Ron Antens van de SP Tilburg liever met de jongeren in gesprek gaan. Maar hij snapt de maatregel die nu genomen is wel: ”Om in ieder geval een stukje rust te kweken bij de bewoners.” En de vraag is waar de jongeren nu heen gaan. ”Je krijgt natuurlijk andere hangplekken. Dus je schuift het probleem alleen maar door”, aldus een mevrouw. 

Het gebiedsverbod vanaf tien uur ’s avonds geldt voor iedereen, dus ook het hondje uitlaten in het park mag vanaf nu niet meer. ”Maar ik kan nu veilig rondlopen en dat is het allerbelangrijkste”, aldus een vrouw die haar hondje in het park uitlaat.

Maatregelen in parken Tilburg
In de zomer van 2015 is een genotsmiddelenverbod ingesteld voor het park aan de Oude Dijk. Een jaar eerder stelde de gemeente al een samenscholingbod in voor het Westerpark, dat park is in de nacht gesloten.