Papa van Sofie mag in Spanje spreken over legalisering van helende cannabisolie

 Jean Pierre Voncken vertrekt vandaag naar het Spaanse Santander om er te gaan spreken over zijn strijd voor de legalisering van cannabisolie.

Zijn dochter Sofie lijdt aan een zeldzame vorm van epilepsie, maar functioneert stukken beter dankzij cannabisolie, dat in ons land nog steeds verboden is.

”In Spanje staan ze op dat vlak al veel verder”, vertelt Voncken. “Ik ben er uitgenodigd op vraag van Podemos, de linkse partij in Spanje. Zaterdag mag ik er spreken en zal er België een veeg uit de pan geven, nadat ik vertel over welke strijd ik hier al jaren moet voeren. Het is de taak van de overheid om de beste zorg te bieden aan de burgers. Cannabis kan levens redden. Het is misdadig dat de medicinale cannabisproducten verboden zijn.”


Recent mocht Voncken met aanhang ook een bezoek brengen aan het kabinet van minister van Volksgezondheid Maggie De Block. Kans bestaat dat tegen 2019 de wet herzien wordt.


Met dochter Sofie gaat het intussen wel beter. “We werken nu met een nieuwe gezuiverde cannabisolie, en we zien nog positievere effecten. (MMM)