Politie haalt 13.000 XTC-pillen en 140.000 euro aan hennep van de straat

 

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL – De politie heeft dinsdag vier locaties in Bergen op Zoom en Roosendaal bezocht waar hennep werd geteeld. Er werd daarnaast een partij met ruim 13.000 XTC-pillen gevonden met een dagwaarde van 55.000 euro en een hoeveelheid hennep met een geschatte straatwaarde van bijna 140.000 euro. In twee van de vier woningen werd een verdachte aangehouden.

In Bergen op Zoom deed de politie een inval aan de Schoudee. Daar was een hennepkwekerij ingericht met ruim honderdvijftig hennepplanten. “Uit onderzoek bleek dat er vanuit de hennepkwekerij een eerdere hennepoogst was behaald”, aldus de politie. In Roosendaal werden drie woningen bezocht. Aan de Laan van België werd in een woning meerdere kwekerijruimtes aangetroffen met in totaal bijna vijfhonderd hennepplanten. De bewoner werd aangehouden.

In de Hulsdonksestraat werd een verwerkingsruimte aangetroffen met meerdere verdachte goederen en een vuurwapen. De grootste vondst werd echter gedaan in de Toermalijndijk. Daar vonden de agenten een hennepdrogerij. Er werd bijna negen kilo aan gedroogde en voor de verkoop verpakte henneptoppen in beslag genomen. Daarnaast waren in de woning ook harddrugs aanwezig. “Zo werd een partij met ruim 13.000 XTC-pillen in beslag genomen. Tevens werd GHB, hasjolie en andere materialen voor de productie van verdovende middelen in beslag genomen”, meldt de politie. Ook hier werd een verdachte aangehouden.

In alle gevallen was sprake van illegaal afgetakte elektriciteit. De panden zijn afgesloten van het energienetwerk. “De eigenaar of verantwoordelijken van de woningen, waar niemand werd aangetroffen, zullen op een later moment in de gelegenheid worden gesteld om een verklaring af te leggen.” Van de woningen die eigendom zijn van de woningstichtingen werd per direct de huur opgezegd.