Politie neemt twee ton aan drugs in beslag

 

BERGEN OP ZOOM EN ROOSENDAAL – De politie heeft op verschillende locaties in Bergen op Zoom en Roosendaal drugs in beslag genomen. De hard- en softdrugs hebben een totale straatwaarde van 200.000 euro. Twee verdachten zijn aangehouden.

Op een van de locaties in Bergen op Zoom legde de politie beslag op 150 hennepplanten. Uit onderzoek bleek dat de kwekerij een eerdere hennepoogst heeft gehad.

In Roosendaal bezocht de politie drie locaties. Op een kwekerij werden 500 hennepplanten in beslag genomen. De bewoner werd aangehouden. In een ander pand vond de politie 9 kilo gedroogde hennep en ruim 13.000 XTC-pillen, GHB en hasjolie. Ook hier is een verdachte aan gehouden. Tevens is een ruimte opgerold voor de verwerking en bewerking van verdovende middelen.

Waarde

De waarde van de in beslaggenomen hennep is 140.000 euro. De harddrugs hebben een dagwaarde van 55.000 euro. Op last van het Openbaar Ministerie worden de drugs vernietigd.

Elektriciteit

In twee panden werd elektriciteit afgetapt. De locaties zijn afgesloten van het netwerk. De huur van de ruimtes die onder beheer staan van woningstichtingen, is opgezegd.

Wanneer de twee verdachten moeten voorkomen bij de rechter, is nog onbekend.