Politie sluit stroom heel blok woningen af om wietkwekerij te ontmantelen

download

MIDDELBURG – Vanmorgen omstreeks 9.00 uur is een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Hugo de Grootlaan in Middelburg.

Bij het ontmantelen daarvan is het hele blok woningen tijdelijk zonder stroom komen te zitten. Bij de ontmanteling van een wietkwekerij komt ook altijd een medewerker van netbeheerder Enduris ter plaatse om de stroom in de woning af te sluiten, zodat de politie op een veilige manier de kwekerij kan onderzoeken. Stroom ten behoeve van een hennepkwekerij is namelijk vaak buiten de elektriciteitsmeter om aangelegd en dat gaat niet altijd op een veilige manier. Zo ook bij deze hennepkwekerij.

Bij een controle van de medewerker van Enduris bleek dat de stroomvoorziening op een dusdanig onveilige manier was aangelegd dat het hele woonblok moest worden afgesloten van het elektriciteitsnet. Die werkzaamheden begonnen woensdag rond kwart voor elf. Er moest een graafploeg komen om de aangelegde energievoorziening uit te graven. In totaal gaat het om 53 woningen die werden afgesloten. Om kwart over elf hadden alle wonignen weer stroom.