Spaanse politie neemt acht ton hasj in beslag

Overheidstroepen worden beschoten bij het betreden van pand waar de drugs zich bevinden.

De Spaanse politie heeft vandaag laten weten dat het aan de zuidkust van het land voor 8 ton aan hasj in beslag heeft genomen.

Bestorming

De vangst is verspreid over twee invallen gedaan. Bij de bestorming van een villa in Algeçiras werden agenten beschoten door de bewoners van het pand. De verdachten in de woning zijn uiteindelijk na twee uur onderhandelen opgepakt en meegenomen.


Hitmannen met kalashnikovs schieten op doelwitten midden op straat tussen het winkelende publiek op een boulevard.

Kelder

Een andere partij van 5 ton werd gevonden in de kelder van een woning in het plaatsje Linea, vlakbij Gibraltar. De partij werd afgeschermd door een deur die met een hydraulisch systeem kon worden geopend.

Ziekenhuis

Kort daarna bestormde een twintigtal bewoners van het dorp Linea een lokaal ziekenhuis waar een drusghandelaar die bij een andere actie was opgepakt werd verpleegd.

De Spaanse media luiden de noodklok. De bevolking aan de uiterste zuidrand van het land trekt zich nergens meer wat van aan.

Open en bloot

De drugshandel die via Noord Afrika Spanje binnenkomt is immens. Het komt tegenwoordig zelfs voor dat drugshandelaren hun partijen ‘open en bloot’ overladen bij aankomst in Spanje. De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken heeft laten weten meer legertroepen naar de regio rondom de stad Cadiz te sturen.